Nädal uue iPhone’iga

Teen lühidalt, pikema artikli (tegelikult isegi mitu) teeme septembri [digisse].

  • Aku kestab 1-2 päeva; veebiteenuseid ja rakendusi kasutades tühjeneb silmnähtava kiirusega
  • EMT Surfport käib ilusti, aga nagu kirjutatakse, WAPi ei toeta tõesti; õnneks on olemas näiteks i.delfi.ee ja sloleht.mobi
  • Mobiilne Safari on geniaalne: kiire ja mõnus kasutada
  • Väga hästi on lahendatud WiFi vs 3G andmeside küsimus: kui avad netiühenduse, kontrollib telefon kohe WiFi olemasolu ja pakub sulle võrgud välja. WiFi-võrguga ühendumine käib välgukiirusel, mitte ei otsita tükk aega IP-d nagu Windowsis tihti juhtub
  • Eelmises postituses jäi pilt tõesti puudu, Shozu ei suutnud seda postitada
  • See on ülimalt nõme, et App store normaalselt ei toimi ja rakendusi osta ei saa
  • Tekstisisestus on paras pain in the ass, midagi pole parata; kohutavalt tüütu on ka see, kuidas ta "valesti" toksitud sõnade asemele uusi pakub — see on opt out, mitte opt in ehk su sõna asendatakse vaikimisi telefoni arvates korrektsega; väga tahaks eestikeelse toega T9 saada, sest siis oleksid klahvid suuremad ja kirjutamine läheks väga hõlpsasti
  • Tunnipileti ostmisega ikkagi on pool jama — klaviatuurilt valides 1214*1008*201 toimib küll, aga kui see number on telefoniraamatusse kantud, siis sellele helistada ei saa

13 kommentaari ↓

#1 ArvoS on 08.28.08 at 9:58

Ehk on abiks?

http://iphone.spot.ee/wiki/index.php?title=IPhone_2.0_kinni_keerata_automaatne_tekstisisestus

http://iphone.spot.ee/wiki/index.php?title=Luua_iTunes_konto%2C_et_tirida_App_Store_tasuta_programme

#2 Jüri on 08.28.08 at 10:03

Miks see app store ei toimi? Teenusepakkuja EMT ei suuda seda käima panna Eesti jaoks? See vähendab ju iphone väärtust Eestis kasutaja jaoks x korda?

#3 BC on 08.28.08 at 10:09

lühidalt: ei midagi sellist mille järele igatseda.

#4 henrik on 08.28.08 at 10:15

EMT lubas, et app store’i töölesaamisega tegeletakse kõige kiiremal võimalikul moel. Põhjus on ilmselt selles, et ta on kompotis musapoega ja seal võtab autoriõiguse alaste lepingute sõlmimine aega jne. Ilmselt on nii, et kui saame app store’i, saame ka musapoe ja siis on EMT seda protsessi eestlaste jaoks küll kõvasti kiirendanud. iTunesi puudumine vähendab mu jaoks telefoni väärtust oma neljandiku võrra. Küll tahaks ju läbi iTunesi oma lemmikseriaale telefoni sünkida selle asemel, et teha seda läbi bittorrenti ja välise konverteri, mis võtab aega.

#5 margus on 08.28.08 at 11:11

“1214*1008*201 toimib küll, aga kui see number on telefoniraamatusse kantud” — Veider, mul on pandud telefoniraamatusse 1312*201 ning see toimib küll väga edukalt. Toimis nii esimese iPhone kui 3G’ga.

#6 … » Blog Archive » Bookmarks for August 28th from 09:14 to 09:55 on 08.28.08 at 11:13

[…] N […]

#7 margus on 08.28.08 at 11:13

Ahjaa, aku kestvuse parandamiseks võid tegelikult selle WiFi võrkude otsimise maha keerata, see säästab päris palju. Enamjaolt tead niikuinii kas konkreetses kohas võrk on olemas ja kui oled kord liitunud, siis ta alati kasutab seda. Aga igal võimalikul juhul WiFit kontrollida võtab akut mehemoodi. Lisaks BT maha ning ekraani heledus võimalikult madalaks ning aku hakkab kohe palju pikemalt tööle.

#8 Urmas on 08.28.08 at 20:44

Kui mobiilioperaatorilt on mingisugune andmesidepakett ostetud, siis 3G levis (st linnas üldjuhul) ei näe ma vajadust avalike wifi-aladega üldse jännata. 3G on turvalisem, kiirem, stabiilsem.

#9 JaakL on 09.01.08 at 17:07

Minu avastused http://tehnonipid.blogspot.com/2008/08/top-ten-missing-features-of-iphone-3g.html , mida saaks muidugi veel kõvasti pikendada.

#10 henrik on 09.01.08 at 17:38

Ma kirjutasin just täna hommikul septembrikuu [digi] jaoks arvustust ja andsin väga kiitva loo lõpetuseks ikkagi maksimaalsed 5 punkti 5-st. Jah, igasugu asju on puudu, aga see, mis olemas on, on ikka täitsa teine klass. Ma pean testitelefoni homme hommikul ära andma ja no meel läheb kurvaks mõeldes, et ma pean Nokia peale tagasi kolima. No offence, Nokia, aga nii on.

#11 JaakL on 09.01.08 at 20:07

Ma soovitaks uut Nokia N71-te (seda ise veel näppinud olemata), pidi edukas iPhone killer olema pro-kasutajate jaoks:) Muidugi on iPhone fantastiline telefon. Aga ei midagi enamat, erinevalt smartphone-dest. Kas see on halb või hea, on personaalne asi, enamikele kasutajatele kindlasti hea.

Aga seda ma ei saanud aru et mida sa mõtled “EMT Surfport käib ilusti” all? Mina ei saa sealt nagu midagi: kasvõi lihtsat m-parkimise alustamine või saldo vaatamist, rääkimata possamisest jms keerukamatest teenustest, kuigi iPhone menüüsse on isegi surfpordi valik tekitatud. Samu asju (v.a. possamine, mis nõuab Flashi kaardi jaoks) saab emt iseteeninduse webist, aga sinna käsitsi sisse logida ja oodata suuri downloade on üsna tüütu. Tehniliselt võttes EMT saaks selle minumeelest käima panna küll, kui pisut XHTML-MP-d (WAP 2.0) iPhone Safari väidetavalt oskab näidata; küsimus on kuidas praegune range sõltuvus WAP GW-st (mida iPhone ei oska kuidagi kasutada) lahti saada.

#12 jaakl on 09.02.08 at 16:14

minu viga , wifi alas surfport ei toimind, mujal küll. Tõsi, imeaeglaselt miskipärast.

#13 iPhone on 11.10.08 at 0:48

lühidalt: ei midagi sellist mille järele igatseda.

You must log in to post a comment.