Amatööride rünnak

See GraphJami graafik tuletas mulle meelde, et vaatasin ükspäev mingi raamatu kohta Amazonis kasutajate hinnanguid ja mõtlesin ise täpselt sama: hinded on kas viis tärni või üks tärn ja minu jaoks oli see kokku täiesti kasutu.

Eelmisel nädalal lugesin läbi Helsingi lennujaamast kiiruga ja umbropsu ostetud raamatu Wikinomics, mis kujutas endast mitmesaja lehekülje pikkust sütitavat kõnet veebi põhjustatud uuele elu- ja majanduskorraldusele. Kohati naeruväärselt plakatlikus ja loosunglikus toonis kirjutatud raamat andis mõista, et kõik on igaveseks muutunud ning wikid ja peer to peer production vallutavad kohe maailma ning erandeid ei ole. Kohane või sure.

Tore on, ja ma sain Wikinomicsist ka mitu huvitavat mõtet, aga tekkis hirmus tahtmine läbi lugeda ka The Cult of the Amateur. Ehk on keegi lugenud ja oskab öelda, kas on aega ja raha väärt või mitte?

1 korda kommenteeritud ↓

#1 M.N. on 09.23.08 at 22:01

Oi kui magus.

Pärnus “Visioonist lahendusteni” oli ka selliseid lineaarseid tüüpe ridamisi, kes jutlustasid sarnast “tarkust”. Loosungitest puudust ei olnud. Ajakirjandus on surnud! Inimest huvitab ainult inimene! Blogid on uus ajakirjandus! Ilma vabade kliendipoolsete arvustusteta ei ole võimalik veebis enam midagi müüa! Jne jne jne.

Ahjaa, see jutt tuli ka ära, et KOHE-KOHE hakatakse ajudesse kiipe panema, et kõike ei peaks meeles pidama ja et saaks ikka kogu aeg online olla. Ohpühalihtsameelsust.

You must log in to post a comment.