Starman ja Elisa panustagu teenindusse

Otsustasin eile ära lõpetada oma lepingud Elisa ja Starmaniga. Elisa kaart sai kunagi võetud selleks, et kasutada läpakaga nende m-interneti teenust, sest EMT-l 15-kroonist päevapiletit ei ole. Minul oli aga kogu aeg Elisa m-internetiga nii palju jama, et otsustasin nüüd loobuda. Starmaniga olin rahul, kuni veel telekas oli, aga enam pole vaja.

Igatahes, lepingu lõpetamiseks tuleb end kohale ajada, sest muul viisil seda teha ei saa. Starmani pisike ja hämar teeninduspunkt Mustamäel oli pilgeni rahvast täis. Üks inimene näiteks oli võtnud vaevaks tulla sinna kohale, seista tükk aega järjekorrast ning kurta siis muret, et tal kodus internet ei tööta! Keegi oli kaasa võtnud oma digiboksi, mida siis koos teenindajaga katsetati. Ühesõnaga, ühe kliendi teenindamise aeg on üsna pikk.

Peale umbes pooletunnist ootamist sain ka leti juurde ja selgus, et ma pole kaasa võtnud Digi-TV kiipkaarti ning see nali läheb mulle nüüd maksma 150 krooni. Pidin veel kirjutama Starmanile avalduse ja puha, et mina, vana loll, olen nende kaardi ära kaotanud ja palun nüüd nõudearve koostada.

WTF nagu?! Kas EMTle tuleb lepingu lõppedes SIM-kaart tagastada? Või pangale? Ma ei tulnud selle pealegi, et Starman mulle eraldatud kaarti tagasi võiks tahta ja et see plastmasstükk maksab veel 150 krooni. Kui need Digi-TV kaardid pole just mingi eriliselt kallis luksuskaup (erinevalt SIM-kaartidest ja pangakaartidest), siis on see Starmani poolt küll väga küüniline.

Elisa esinduses (ka Mustamäel) oli teenindus väga meeldiv ja kiire… kui ma peale pikka järjekorras seismist letini jõudsin. Pisike boks oli pilgeni rahvast täis, saba ulatus uste vahelt väljagi. Ühe kliendi teenindamise aeg on jällegi üsna pikk ja nii ma siis seisin, taas pool tundi. Kogu selle aja Elisa värvilistel buklettidel õnnelike inimesi silmitsedes ja jalalt jalale tammudes tekkis küll tunne, et õnnelik võid sa olla nii kaua, kuni oma teenusepakkujaga teenindustasandil suhtlema ei pea. Siis saab sinust ikka vaene sugulane, kes, müts peos, vaikselt oma korda ootab.

11 kommentaari ↓

#1 E:r on 09.09.08 at 9:26

Mina sain Starmaniga lepingu telefoni-e-posti teel lõpetatud, kui üürikorterist välja kolisin. Vähemalt pole mulle seni ei arveid ega inkassoteadet tulnud. Samas polnud mul vaja ka mingit kaarti tagastada – ADSL modem oli enda oma ja tavaline kaabel-tv jäi lihtsalt juhtmesse seisma.

#2 margus on 09.09.08 at 10:40

mõneti offtopic, aga juhtusin just ühe tuttava blogist lugema Starmani klienditeenindust kiitvat postitust: http://shrt.st/16h

asja võib vist kokku võtta sõnadega, et õnne peab olema vms :)
[mitte et klienditeenindus peaks olema valdkond, kus kliendil peaks hea teeninduse saamiseks õnne olema…]

#3 Jaana on 09.09.08 at 13:27

Kokkusattumus missugune just see nädal oli mul kogemus lõpetada kaks starmani lepingut esimene leping sisaldas telekat+internetti ja teine ainult internetti. Mõlemad sujusid starmani iseteeninduses probleemideta. Sai siseneda id-kaardiga või siis registreerida end vastavalt oma lepingu numbrile. Aga üldiselt on minu arvates kõige hullem teenindus elionis, kus alles hiljaaegu nad lihtsalt keeldusid mulle kiiremat ühendust müümast… lõpuks nendega enam vaielda ei viitsinud ja loobusin…

Aga jah kui helistada starmani infotelefoni siis nende vaikimisi vastus on, et tulge kohale või saatke fax… suure pinnimise teel nad ütlevad sulle, et meil on iseteenindus ka … :)

#4 henrik on 09.09.08 at 13:31

Mul oli vaja nende lugupeetud digiboks niiehknii tagasi viia, poleks iseteenindusest miskit kasu olnud.

#5 Gan3b on 09.09.08 at 17:32

Endal on plaanis Starmani internet hüljata (aga telekas alles jätta), modem on minu oma nii, et ma saan ehk kõike teha läbi iseteeninduse?

#6 taavi on 09.10.08 at 0:54

Veidi kõrvalteema – aga huvitav oleks teada saada, mis jamad need elisa m-interneti värgiga olid, mis sundisid loobuma.

#7 hacker on 09.28.08 at 10:34

Oled muide proovinud seadistada EMT Internetiühenduse wap.emt.ee APN-ile, ja web proxyle 217.71.32.236:8080 ? Proovisin paar kuud tagasi ja web täiesti toimis, ning siis kehtib ilma mingi päevapiletitagi päeva hinnalagi 15 kr (tõsi, on nüüd päevaalustustasu 2.50). Võimalik küll, et EMT on pannud sinna mingeid lisapiiranguid; kasvõi kiiruse osas.

#8 0tt on 10.01.08 at 9:53

Starmani lisapuändiks on asjaolu, et liituda saab vaid telefonikõne alusel, järgmisel päeval poisid kohal kaablit lohistamas ja toovad vajalikud paberid koju kätte.
Ma ei tea kas ikka veel, kuid mõni aasta tagasi nõudis ka Elisa SIM-kaarti tagasi- ja kui polnud, tuli maksta. Ilmselgelt lihtsalt viimaseks “järelnoppimiseks” välja mõeldud peedistamine.

#9 0tt on 10.01.08 at 9:54

Täpsustus, mitte “ka Elisa” (EMTile ju pole vaja), vaid wtf tõesti, Elisale on/oli vaja SIM tagastada.

#10 aabram on 10.06.08 at 22:04

Elisa nõuab lepingu lõpetamisel tagasi ka nt 1,8m CAT5 kaablijuppi. Selle puudumisel tuleb neile tasuda hinnakirjajärgne summa.

#11 Tahaksin ka loobuda Eesli mobiilsest internetist « Ainus jumal on RAHA ja Pank on tema Prohvet on 09.25.10 at 16:57

[…] Posted on 10. sept 2008 by rahajumal Tehnokratt Henrik Roonema kirjutas oma Elisa mobiilse interneti kasutamise lõpetamisest selle vigade tõttu. Asi peab paika, olen ise kirjutanud oma kogemustest paarkümmend postitust. 3G […]

You must log in to post a comment.