Elu ilma telekata

Härra Niineste EPList küsis mult millalgi, et mina, kes ma ilma telekata elan, võiksin äkki jagada põhjuseid ja kogemusi teiste inimestega ka. Kuigi ma lubasin, ei teinud ma seda õigeks ajaks ära, aga no see pole teile ju üllatus, eks.

Mõtlema hakkasin ma selle kõige peale küll ja milleks lasta head mõtet raisku.

Minu lemmikveebisaidid on viimasel ajal olnud Piletilevi ja Piletipunkt. Kõik väärastunud “Kuhu minna” infosüsteemid võiksid teadmata suunas lahkuda, nad on täiesti kasutud. Ainukesed mõistlikud kohad ongi eelmainitud kaks: kui midagi toimub, saad sellest teada ja kohe pileti ka osta. Aga sellest ma virisen kunagi hiljem. Teate, Tallinnas TOIMUB hirmus palju. Häid etendusi teatris, kontserte, näitusi, loenguid ja mida kõike veel. Enamus asju müüakse kohe välja, aga mõnikord õnnestub jaole saada ka. Elu nagu nõuka ajal, kuigi tutvusi pole veel hankinud.

Ma olen võõrandunud võimust. Ma ei näe ju Ansipit iga päev AK-st ja täna avastasin, et üle aastate on mul täiesti ükstapuha poliitilistest intriigidest.

Telekat käin vaatamas sõprade juures, näiteks siis, kui pühapäeviti Bondi näidatakse. Ühtlasi olen hakanud palju rohkem inimestel külas käima ja esialgu nad taluvad seda. Minu arvates väga meeldiv.

Ükspäev käisin venna juures, see oli pühapäeva lõuna ja panin siis kohe teleka käima. Venda ei olnud kodus. Kui ma sain aru, et mulle vaatab vastu “Eesti versus Jõekalda”, tellisin Elioni laenutusest “Kaks takti ette” viimase saate ja see oli küll lõbus. Holger, vaheta see tellimise PIN-kood ka ära, 0000 on väga lihtne arvata :)

Teinepäev tahtsin ETV Plussist vaadata “Pehmeid ja karvaseid”, aga Elionile selle eest maksmine osutus kaelamurdvaks ülesandeks. Aga selle üle ma virisen ka veel kunagi hiljem.

Ma ei taha üldse öelda, et sa peaksid telekast loobuma ja minuga teatrisse, kinno, kontserdile ja loomaaeda tulema. Üldiselt on selle telekavärgiga siiski kolm astet:

  1. MIKS nad seda ometi näitavad?!
  2. MIKS need inimesed seda ometi vabatahtlikult teevad?! (lollide realityte kohta)
  3. MIKS ma ometi pean seda vaatama?!

Kolmas pesa on see õige. Ja pealegi, kui ma ükskord ära kolin, siis ei pea ma seda õudselt rasket kolu enam ei alla ega üles vedama.

3 kommentaari ↓

#1 kaur on 11.27.07 at 22:12

Meil on telekas, aga ilma antennita, näitab ainult videot. No häda korral saab antenni ka külge ühendada, aga seda oleme me poole üürikas veedetud aasta jooksul teinud umbes viis korda.

Elu tundub oluliselt lihtsam. Välisuudised tulevad kuidagi ikka sisse, aga kohalik möga jääb nägemata ja teadmata. Parem ongi :)

#2 valdek on 11.30.07 at 13:21

Õnnis elu. Aga sa elad vist üksi? Jeesusneedusele allunud mehepoegadel kes kaasa kasuks valinud ei ole tihti võimalust taolist luksust lubada enesele. Kaasa peab ju tantsud tähtedega ja jalgpallurite meeleheite ära kaema :)

#3 henrik on 11.30.07 at 14:44

Ei ela üksi. Ega ma tegelikult ei tea ju, äkki mu elukaaslane käib salaja teiste meestega… telekat vaatamas.

You must log in to post a comment.