Tervitustega Elionile

Pikk lugu, ettevaatust. Viimased kaks nädalat olen tegelenud kolimisega (jah, tulge mulle külla), täna sain endale uude koju netiühenduse.

Kõigepealt arvasin, et tõstan oma Kodulahenduse (TV+12 Mbps internet+telefon) uude koju ümber. Elioni teenindus ütles, et nad annavad mulle kolme tööpäeva jooksul vastuse, kas nii saab.

Uues kodus selgus, et majas on korrusmaja internet ja eelmisel elanikul selles korteris oli ka leping ja siis ma ei saanud enam aru, miks Elioni teenindus ei võinud mulle seda kohe öelda.

Kolme tööpäeva pärast helistas Elion ja ütles, et saab tõsta küll ümber. Ma ütlesin seepeale, et tegelt võtaks siis hoopis korrusmaja ja saadaks TV + telefoni pikalt. Ja rääkisin, et kõik on valmis ehitatud ja juhegi tuleb seinast välja ja kõik on valmis. Lubati samal või järgmisel päeval tagasi helistada.

Ülejärgmisel päeval helistasin ise ja tuletasin neile meelde, et selline jutt oli. Siis ütles teenindaja, et täna on tulnud vastus, et mulle tõesti saab korrusmaja interneti panna. Jee! Teenindaja arvas, et tehnik helistab paari päeva jooksul ja lepib aja kokku. Mina arvasin, et mul on lihtsalt vaja lepingut ja kordasin igaks juhuks veel, et kõik on valmis ehitatud.

Läks veel paar päeva, helistas Elion ja ütles, et tehnik saaks tulla järgmisel päeval ja mina hankigu sideruumi võti. Seletasin veelkord, et isegi juhe on olemas ja eelmine omanik lõpetas äsja lepingu, et kas tehnikut ikka tõesti on vaja. Pidi olema vaja.

Ajasin siis korteriühistu haldusmehe välja, otsisime üles sideruumi, sain võtme, jäin tehnikut ootama. Tuli tehnik, pakkis oma kohvrid pirukakärust sideruumi lahti, vaatas korra kappi ja ütles, et no kuulge, teil on siin ju kõik valmis ehitatud. Like, yeah?

“Vaatame korterisse,” ütles tehnik. Ma rääkisin kolmandat korda, et seal on ka kõik valmis. Tassis oma kohvrid siia ja avastas, et juhegi seinas olemas. Üllatus missugune. Aga tehnik rääkis, et ma olla ikka tellinud Kodulahenduse ümberpaigutuse ja mis korrusmaja paketist ma üldse räägin. Selle sai siis telefon teel korda aetud, asi seegi.

Tänane börsipäev algas uudisega, et Telekomi aktsia langes. Ma võiksin neile soovitada mõnda kohta, kust raha kokku hoida. Ja lisaboonus oleks see, et inimesed ei peaks kümme päeva ilma internetita istuma. Uff!

6 kommentaari ↓

#1 heiko on 10.07.08 at 22:54

Nii see elu ju käibki… olgugi, et ei ole ise täpselt samasugusesse situatsiooni sattunud, siis tuttav oli see asi ikkagi. Meenub, et Elioni tehnik käis kodus tõdemas: ehitaja on tv ja raadio signaali karbiku katte seinal tagurpidi peale keeranud (oleks midagi sellest signaalindusest sel hetkel teadnud, siis oleks ise julenud juhtmeid ümber tõsta).

#2 … » Blog Archive » Bookmarks for October 7th from 20:38 to 22:47 on 10.08.08 at 0:07

[…] Tervitustega Elionile […]

#3 kaur on 10.08.08 at 1:58

Sul läks hästi. Mul kulus nädalake aega, et Elioni oma maja _olemasolus_ veenda. (Vilmsi 27, korralik 5 korrusega maja keset Tallinna linna, hea mitu aastat vana)

#4 Aafrika telefon « Larko peegel on 10.08.08 at 2:44

[…] see ammune lasteaiamäng mul meelde lugedes Henriku sekeldustest Elioniga seoses internetiühendusega kolimise puhul. Henrik räägib mitmel korral telefonitsi […]

#5 Henrik Aavik on 10.08.08 at 12:36

Anektootlik lugu. Matemaatikute anektoot ise on siin:
Kuidas on kõige lihtsam viis vett keeta, kui olemas on kraan, kann ja pliit.
1) Lase kraanist vesi kannu
2) Pane pliit tööle
3) Aseta kann pliidile

A kuidas teist korda on kõige lihtsam vesi keema jada?
1) Kalla kann tühjaks. Ülesanne taandub eelmisele.

#6 Ron on 10.12.08 at 11:19

Jumala 6igus raha kokku hoidmise koha pealt, ei tea miks nad ise selle peale ei tule

You must log in to post a comment.