Lepatriinu lömastas mehe

Kas mõnes tänases ajalehes on Elisa, Tele2 või Bravocomi reklaam, kus hiiglaslik kuri lepatriinu oleks lömastanud väikese inimese ning selle all oleks kiri “Lubame, et meie mitte kunagi nii ei tee”?

Ilmselt ei ole ja nii võibki Sami Seppänen ootama jääda, et EMT kliendid massiliselt Elisasse üle jookseksid. Sest eestlane ei ole soomlane ja eestlased ei hakka sadade tuhandete kaupa operaatorit vahetama, nagu Seppäneni sõnul Soomes Soneraga juhtus, kui see otsustas minutipõhisele arvestusele üle minna.

Ma olen kahjuks üsna veendunud, et kuigi praegu taovad kõik rusikatega vastu rindu, et EMT on nõme ja nemad kolivad kohe üle, aga tegelikkuses jääb EMTst lahkujate hulk minimaalseks. Mina ise? Loksun koos oma tööandjaga just sellisesse võrku, mille nad valivad. Just hiljuti liikusime EMTsse ja ma ei tea, kas ja millistel põhjustel me võiksime sealt jälle ära liikuda.

Küll aga pakuks ma isiklikku tänu esimesele inimesele, kes tõestab, et äriklientide puhul saab ja tahab EMT minutipõhisest sammust loobuda. Selline ebavõrdne kohtlemine võiks ju pisemad kliendid trotsi täis ajada küll ning panna nad EMT-d hülgama.

Kaudselt vihjab äriklientide poputamise võimalusele ka  tänane Äripäev: “Ma ei saa kellelegi sekundipõhist arvestust lubada, aga meie haldurid tegelevad kõikide äriklientidega sobivate lahenduste otsimisel. Näiteks saame pakkuda madalamat hinda,” rääkis Pino.

Mul ei ole mingit isiklikku viha EMT vastu. Keegi loomulikult ei pea operaatorit vahetama, aga mulle üldse ei meeldi viimase aja suund, et Eesti tarbijale saab lihtsalt pähe astuda, olgu selleks astujaks Tallinna linnavalitsus, EMT, Starman või kes iganes. Me nuriseme, viriseme ja siis lepime. Ju peab nii olema, kui kõrgemalt poolt öeldakse. Ilusaid reklaame on ikka kergem uskuda kui pikki ja keerulisi artikleid, kus ei suudeta isegi kokku leppida, kas minutipõhine arvestus toob minimaalse, 15%, 25%, 35% või 50% hinnatõusu. Ja Reporter on ju hea lihtne uudistemagasin, SL Õhtulehest ja Justist saab kätte igapäevase vajaliku info ning kõik poliitikud on ühesugused sulid, ei oskagi nagu kellegi vahel valida.

Vt. ka: Comcasti skandaal, Facebooki skandaal, Gamespoti skandaal. Nii juhtub, kui pisike tarbija ei jää vait ja jama läheb väga suureks.

6 kommentaari ↓

#1 vassar on 12.03.07 at 12:19

Ennustamine teatavasti üks tänamatu ja keeruline tegevus. Antud juhul võib juhtuda tõesti, et eraklient peale mõningast klähvimist suu kinni topib ja kuuti tagasi ronib. Aga võib ka minna teistpidi, sest hinnatõusul ja hinnatõusul on vahe. Momedil ju on alternatiivid olemas, kusjuures operaatori vahetamine on tehtud imelihtsaks. See summa, mida tavaklient peab juurde maksma, ei olegi teab mis väike. Ning kergelt põhimõttes on ka asi – ebaõigluse ja teerulliga ülesõitmise vastu on õnneks keskmine eestlane hakanud päris kõvasti häält tegema…ja mis seal salata – tegusid tehakse ka. Ja ma arvan, et selline vihapurgaa tuli EMT-le ka väikese üllatusena. Äriklientide suhtes on plaan B olemas, aga eraklientidele mitte. Ja eraklient on päris turris. Eks näis.

#2 ap on 12.03.07 at 16:29

täista nõus. sportikust huvist tahaks ise ka nats ikka verd näha. mis seni toimunud, on mannetu:
– üks konkurentidest kommenteeris et see on hinnatõus
– teine ütles et see on ebaõiglane (juba parem, lõhnab demagoogia järgi)
– kolmas ütles et selles pole midagi erilist.

isegi kui lömastava lepatriinu ideed konkurentidel juba tekkinud on, tuleb need ideed ilmselt esmalt saata kusagile skandinaavia paksudele kooskõlastusringile. mis piirab tohutult selliste firmade võimet ära kasutada päevakajalisi sündmusi oma kampaania toeks.

#3 Linda on 12.03.07 at 23:26

Sonera juures oli faktoriks ka see, et pärast Saksamaa ekspeditsiooni pandi Teliaga (Rootsi) pillid kotti. Sini-valge ja kvaliteetsena jäi alles ainult Elisa. Põhja-Soomes on Elisa leviala selle klientide siirde tõttu minu teada oluliselt paranenud.

#4 Linda on 12.03.07 at 23:27

sry…mitte ainult pillid kotti, vaid ka leivad ühte kappi

#5 Teller on 12.03.07 at 23:34

Kahju jah, et konkurendid jõulise reklaamiga ei reageerinud. Oleme Skype’is ise aeg-ajalt paari pisema konkurendi torgete ohvriks läinud. Ja ikka käib läbi “head naasklid, tabasite võimaluse ära”. Viimastest suurematest taolistest meenub Apple’i “Give up on Vista” reklaam, mis ülihästi uudiste harjale ajastatud.

#6 mart on 12.04.07 at 14:31

Võimalik et EMT nüüd ehmatas su jutu peale ära, igal juhul nad loobusid sellest karmist plaanist ja minuti-arvestust veel ei tule!

You must log in to post a comment.