Jamad, mis sundisid Elisast loobuma

Taavi küsis eelmise postituse kommentaarides, miks ma Elisa m-internetist loobusin. Kõige lihtsamalt öeldes: see ei töötanud miskipärast.

Võtsin kevadel Elisa kaardi, et kasutada aeg-ajalt m-internetti. See oli rahaliselt kasulik, sest läpakaga netis surfata oli mul suvel vaja ütleme kord-paar kuus ja Elisa pakkus 15-kroonist päevapiletit piiramatu netimahuga.

Kuidas ma ka ei üritanud, ei toiminud ta kuidagi. Netiühendus hangus pidevalt ära ning tekkis üks omamoodi probleem: osad veebisaidid muutusid sessiooni ajal kättesaamatuks. No näiteks Google: ühe korra avas, järgmise klikiga öeldi, et seda lehekülge ei saa kätte. Teised saidid toimisid ilusti edasi, aga domeen google.* enam mitte. Võib-olla oli miski DNSi-probleem, sest ei aidanud brauseri sulgemine, teise brauseri kasutamine, ussi- ega püssirohi.

Ühenduse kiirus ja stabiilsus oli EMT-l täiesti teisest klassist ehk kasutatav. Olude sunnil (kui Elisa ei töötanud, panin ikka oma EMT kaardi sisse) proovisin seda erinevates kohtades üle Eesti, nii Pärnus, Hiiumaal kui mujal. Täpselt samas kohas EMT käib stabiilselt, Elisa ei käi üldse. Arvasin, et äkki mu Nokia E50 ei sobi Elisale, aga proovisin ka teistes telefonides ja ikka täpselt sama tulemus. Elisa ühendus jokutab ja annab veateateid, EMT toimib probleemideta.

Tallinna südalinnas tõesti ei proovinud Elisat, aga no olgem ausad, Tallinna südalinnas ei ole mul m-internetti vaja ju ka.

4 kommentaari ↓

#1 Tahaksin ka loobuda Eesli mobiilsest internetist « Pole teist jumalat peale RAHA ja Pank on tema Prohvet on 09.10.08 at 10:51

[…] ka loobuda Eesli mobiilsest internetist Posted on September 10, 2008 by rahajumal Tehnokratt Henrik Roonema kirjutas oma Elisa mobiilse interneti kasutamise lõpetamisest selle vigade tõttu. Asi peab paika, olen ise […]

#2 Jüri on 09.10.08 at 13:00

Paar EMT vs Elisa mobiilinterneti juhuvõrdlust: http://nagi.ee/photos/reigo/sets/123289/

#3 busse on 09.10.08 at 16:34

elisa m-interneti osas pole igapäevane kasutaja, kuid on elus hetki, kus lähim juhtmega internet asub üle autotee teises metsatukas ja wifi ei levi…

ehk siis ikka ja jälle olen seetöttu sellistes kohtades elisa m-internetti edukalt kasutanud. no, et msn ei tööta. olen juba paar aastat teadnud ja see pole mind küll elisa teenust vahetama sundinud. big deal. on alternatiive, mis see eest töötavad.

ühendust otseselt pole vörrelnud emt’ga, kuid ei kurda. isegi remote desktop üle gprsi metsade vahel töötab edukalt.

pigem mis tigedaks ajab, et mööda raudteed trt söites on ainuke pädev elisa levi püüdma (et netis istuda) vanakooli nokia 6310. w580i sony ericsson nt on enamuse ajast leviaugus :)

ehk siis teenuse kvaliteet möjutab mitte ainult operaator, vaid ka telefon, mida kasutad.

#4 Martin on 09.11.08 at 10:33

Kusjuures, miks ei tööta google.com non-https lehed tahaks tõesti Elisa käest järele pärida. Vihjeks nii palju, et see probleem on olnud ca aasta mul. https://google.com samas töötab, tavaline http sessioon aga üteldakse üles.

You must log in to post a comment.