Lang röögib ja gaasi hind tõuseb

 

Aripaev.ee küsis täna valitsuse pressikonverentsil justiitsministrilt, miks saneerimisseadust ette valmistades ei lisatud sinna punkti kohustuslikust investeeringust rakendusuuringutesse ning tootearendusse, sest viimastel aastatel on korduvalt räägitud, et ellujäämiseks tuleb Eesti ettevõtetel panustada innovatsiooni. /…/

“Ma ei saa küsimusest üldse aru! See on nii jabur, et ma jätan sellele vastamata!” röögatas Lang valitsuse pressikonverentsil.

Tänane meedia pakub rõõmsaid üllatusi. Aripaev.ee kujutab ette, et kui ettevõte on raskustesse sattunud ja seal on kohtu poolt määratud saneerija sees, võiks häid tulemusi anda arendus- ja teadustegevusse panustamine.

Seda on päris äge ette kujutada: võlausaldajad on närvis, ettevõtte omanik tahab vaata et nööri kaela panna ja sellisel hetkel kraabitakse kokku ettevõtte viimased sendid, võetakse ette väike teadustöö ning tehakse paari päevaga üks päästev rakendusuuring. Yeah!

Tulevase koduomanikuna teeb mulle muret ka gaasi hinna tõus, sestap lugesin Postimehe artiklit “Valitsus tõstab gaasi ­aktsiisi 300 protsenti” erilise murega ja lausa kolm korda, aga ei saanud mitte millestki aru. Kas ridade vahelt võib välja lugeda et valitsus otsustas kabinetiistingil aktsiisitõusu omavahel ära ja PM sai sellest oma allikate kaudu teada?

3 kommentaari ↓

#1 Lugeja on 09.12.08 at 12:58

Hendrik, ära lahmi, õpi uudiseid lugema ja allikaid vaagima. Ära ole tüübiline blogiaat ning ära muutu subjektiivseks, selliseid tekste ei ole kellegil huvitav lugeda, see ei ana juurde midagi ei sinu sikule ega sellele blogile. Soovitan analüüsi ja deduktiivsust.

Edu
unsubscribe

#2 henrik on 09.12.08 at 13:03

Palun vabandust, kui mu kommentaari toon oli pilkav. Räägime siis parem asjast?

#3 Larko on 09.12.08 at 13:47

Postimehe ridade vahelt loen ma, et allikaks on nendel Padari nõunik Rein Järvelill. Aga see selleks.

Paistab, et asi on sisuliselt otsustatud, aga lagedale sellega tullakse järgmisel nädalal. Seega tuleb vähemalt korteriühistutel kasuks kiiremas korras “rakendusuuringutesse ning tootearendusse” panustada seeläbi et majade kütmist alternatiivsetele energiallikatele uuendada või vähemalt seinapragusid tihendada. Viimane on niikuinii kasulik, sest langeb seeläbi ka gaasitarbimine. Uuendamine aga toob kasu veidi pikemas perspektiivis.

You must log in to post a comment.