Ussviirusega politseiuurimise alla?

Üks sõber oli kõigile oma Orkuti-kontaktidele täna laiali saatnud alljärgneva teate. Eesti mõistes päris haruldane lugu, kui nii ongi.

Ära kliki igale lingile, mille keegi Sulle MSNis saadab! Mina olen selle pärast sattunud väga hullu jamasse. Ma olen nüüd VARAS!
Olen politsei uurimise all ja ei tohi Eestist lahkuda. Isegi sõpradega reisile jäi minemata, kuigi raha on makstud. Läpakas võeti ka ära.
Ühesõnaga, sõbranna saatis mulle MSN’is mingi pildialbumi lingi, millele klikkides sain oma arvutisse viiruse. Politsei ütleb, et minu arvuti kaudu häkiti sisse mingisse veebipoodi ja varastati ära klientide krediitkaardi andmed ja raha.
Kui keegi sulle lingi või faili saadab, siis enne kui avad, küsi talt üle, mis see on. Ja kui Sinu arvuti hakkab kahtlaseid linke välja saatma, vaheta kohe oma MSN’i i parool ära.

3 kommentaari ↓

#1 Andrus on 09.14.08 at 18:58

Ei tahaks uskuda, et meie politsei nii loll on. Samas võib olla ka on.

Arvata on, et 99% krediitkaardi numbritest varastatakse suvaliste arvutite kaudu ja see ei tohiks nii uus asi olla politsei jaoks.

#2 lauri on 09.16.08 at 0:24

Säärase teate algataja peaks algselt olema keegi Katre Saks nimeline. Eesti rahvastikuregistris ei ole registreeritud ühtegi Katre Saks nimelist, kes kvalifitseeruks vajalikku vanusesse. Samuti ei vasta kirjas toodu Eesti kriminaalmenetlusseadustikus sätestatud protseduurireeglitele. Ehk siis inimene, kes selle ketikirja algatas, ei tea kriminaalmenetlusest kuigi palju :-) Aga moraal on kirjas täitsa olemas …

#3 Arvutikaitse » Blog Archive » AssaPauk on 09.23.08 at 16:18

[…] toetab ka tänavareklaam ning arvutiajakirjanike seas juba kenakest elevust tekitanud viirusturunduskampaania. Turvalise veebikäitumise sõnumit saab levitada ka […]

You must log in to post a comment.